Amytrol EU
Role cholesterolu v těle
Cholesterol je pro naše tělo nepostradatelná látka patřící do skupiny lipidů. Zajišťuje správné funkce všech buněk těla a významně se podílí na tvorbě buněk mozku a nervů a rovněž některých hormonů. Ačkoliv některé potraviny představují zdroj cholesterolu, jeho většina je syntetizována v játrech.
Existují dva hlavní typy cholesterolu: LDL (low density lipoprotein – lipoprotein s nízkou hustotou, tzv. špatný cholester) a HDL (high density lipoprotein – lipoprotein s vysokou hustotou, tzv. dobrý cholesterol).
Složení produktu


Chebule srdčitá neboli indický chinin
Přispívá k normální funkci jater a metabolismu lipidů, přispívá k normální hladině cukru v krvi.

Gymnéma lesní (gurmar)
Přispívá ke kontrole tělesné hmotnosti, metabolismu glukózy a metabolismu tuků.

Vrcholák myrobalánový
Antioxidant, který přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému a hladině cholesterolu v krvi.

Lékořice lysá
Přispívá k normálnímu metabolismu a trávení, antioxidant, pomáhá zvyšovat hladinu dobrého cholesterolu.

Pískavice řecké seno
Přispívá k normální hladině lipidů v krvi - metabolismus lipidů.

Česnek setý
Přispívá k normální hladině cholesterolu v krvi, k metabolismu sacharidů a k přirozené obranyschopnosti.

Dále obsahuje:
- Zázvorovník lékařský (Zizngiber officinale, Sunthi): antioxidant, přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému a k přirozené obranyschopnosti
- Vrcholák pravý (Terminalia arjuna, Arjuna): přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému
- Kurkuma dlouhá (Curcuma longa, Haridra): obsahuje antioxidanty, které přispívají k normální činnosti jater a k normální činnosti kardiovaskulárního systému a krevního oběhu
- Indický angrešt (Emblica officinale, Amla): přispívá k normálnímu trávení a imunitnímu systému
- Pepř černý (Piper nigrum, Kalimirch): přispívá k normálnímu stavu pokožky a oběhu v jemných krevních cévách a kapilárách
- Aloe pravá (Aloe vera, Kumari): napomáhá kontrole tělesné hmotnosti
- Magnostana indická (Garcinia indica, Kokam)